Benviguda del president

La tecnologia: motor de transformació

El coronavirus ha sacsejat la vida de tots nosaltres. La pandèmia ha creat una crisi sanitària i també econòmica de dimensions històriques. L’ús de la tecnologia però, ens ha ajudat més que mai a salvar les distàncies i a mantenir el que ja s’anomena ‘nova normalitat’.

El teletreball, les videoconferències, les reunions virtuals, les vendes online o l’atenció a distància s’han fet més presents que mai durant els mesos de confinament i probablement alguns d’aquests nous hàbits hagin vingut per quedar-se. L’objectiu en els pròxims mesos serà evitar la propagació del virus i els nous brots, i l’ús de la tecnologia de ben segur que serà vital per protegir i informar la població.

En aquest sentit, no podem oblidar que per al sector TIC serà fonamental treballar per garantir el dret a la privacitat, la seguretat de les dades personals i una informació veraç davant l’amenaça constant de les fake news.

Malgrat l’actual crisi sanitària, la tecnologia ha demostrat que pot esdevenir un motor de cohesió social i per què no, ajudar a reconstruir el nostre debilitat sistema sanitari.

Ara tenim l’oportunitat de reflexionar i adreçar-nos cap a una manera de viure més respectuosa amb el medi ambient i que sigui socialment inclusiu, sense perdre de vista que el nostre objectiu principal és preservar la salut de tots i totes.

No ens queda cap altra opció que mirar cap endavant i aprendre dels nostres errors. Ara més que mai és necessari mostrar la nostra solidaritat i capacitat de resiliència. En aquesta canvi de paradigma, la tecnologia ens acompanyarà i ens ajudarà perquè el món sigui una mica millor.

Dani Pujol Bel
President de GrausTIC