Benviguda del president

Aquest últim any i mig ha estat marcat pel coronavirus. I no només per la gravetat de la situació a nivell sanitari, sinó també per les implicacions que ha tingut el seu impacte en tots i cadascun dels àmbits de la nostra vida. Les relacions socials, laborals, el sistema educatiu, l’oci o la cultura, per citar només alguns exemples, s’han vist obligats a reinventar-se per adaptar-se a la “nova normalitat”.

Una normalitat que mica en mica sembla que va arribant. Bona mostra d’això és que enguany, finalment i amb totes les mesures de seguretat, podem tornar a celebrar de forma presencial la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya.

I ara, que podem mirar cap al futur amb esperança, és el moment de fer balanç. De valorar quines solucions implementades en temps record durant la pandèmia ens poden ser útils de cara al futur i, sobretot, de repensar com volem que sigui aquest futur.

És evident que la pandèmia ens ha sacsejat fort a tots els nivells i no tenim cap dubte que les noves tecnologies han de tenir un paper protagonista en la necessària transformació econòmica i social per plantar cara als reptes del futur.

Les TIC han demostrat la seva capacitat per millorar i facilitar la nostra vida en tots els àmbits. És imprescindible doncs que ens plantegem com podem incorporar aquestes noves tecnologies en l’àmbit de la salut, de l’economia, de la cultura, de la sostenibilitat i de l’educació per construir una societat millor, més cohesionada, més connectada i més resilient.

Estic convençut que durant aquesta edició de la diada sortiran moltes propostes interessants i és un plaer que les puguem compartir, per fi, de forma presencial.

Gràcies per la vostra participació i molt bona diada a tothom!

Dani Pujol Bel
President de GrausTIC

Misc